beango.nu

beango.nu

kedd, május 20, 2014

REmese nyár / öko-ruhák, magyar népmesék nyomán

Gyermeknap alkalmából a REmese új Környezettudatos Gyermekdivat kollekcióval kedveskedik a legfiatalabbaknak.
A REmese 2014 Nyári Kollekció a kulturális értékeinkre és a népi motívumok újrahasznosítására fekteti a hangsúlyt. Az alkotások inspirációs forrásai ezúttal is a magyar népmesék voltak. A kollekció két kategóriába sorolva: "REmese Organikus" és "REmese Fantázia"  néven kínál számos variációt a divatosan öltözködő 4-10 éves gyerekek számára.


Aki találkozott már a REmese névvel, annak elsőre - és jogosan - a környezettudatos alkotást támogató Kárpát-medencei ifjúsági program jut az eszébe, a mesés divatbemutatók, a formabontó öko- meseruhácskák, és a nem formális képzések.
Több mint 4 év szervezői tevékenység után arra gondoltunk, hogy olyan divatkollekciót hozunk létre, amely egyúttal a REmese márka indítását jelenti.
A jelen kollekció különlegessége, hogy a szülök és a gyermekek igényeit figyelembe véve készültek el. A részben öko-ruhácskák a magyar népmesékben fellelhető motívumok modern vonalvezetését jelenítik meg. A hagyományok és mesemotívumok újrahasznosításával a REmese kisruhák új mesehősöket teremtenek, akik maguk a ruha viselői.  
A kollekció gyártása műhelyben történik, és olyan kézimunkát is tartalmaz, mint a hímzés, horgolás, gyöngyfűzés.

A REmese Kollekció nem csupán egy divat-termék, hanem fiatal divattervezők civil összefogásának eredménye. A magyar környezettudatos gyermekdivat imidzse.

Related Posts by Categories
Megjegyzés küldése