beango.nu

beango.nu

szerda, október 09, 2013

Fashion Business Workshop II.széria indul a Lucia divatházban

Mai bejegyzés a Lucia Divatakadémiáról szól, azon belül is a Fashion Business Workshopról, aminek az első szériáján nekem is szerencsém volt részt venni. Nagyon jó hír, hogy október 25.-én indul a második széria!

 „A workshopon megtanulhattam egy divatcég indításának legapróbb részleteit is. Ennek köszönhetem, hogy nemsokára hivatalosan is elindíthatom saját divatvállalkozásom.”


A Lucia Divatakadémia idén, október 25-én indítja el FASHION BUSINESS WORKSHOP sorozatának második szériáját! Az első sorozat sikerére való tekintettel tovább folytatódik, hogy még több nagy álmokkal és tervekkel rendelkező kreatív fiatalnak nyújtson szakmai segítséget divatvállalkozásuk létrehozásában és annak sikeres működtetésében. A teljes workshopra október 18. péntekig lehet jelentkezni!
A Fashion Business Workshop sorozat egy hosszútávra szóló, egyedülálló kezdeményezés, mely a fiatal divattervezők és kreatív szakemberek gyakorlati üzleti képzését hivatott támogatni, hogy lehetőséget nyújtson a hazai és nemzetközi színtéren való érvényesülésükhöz – ezzel is hozzájárulva a hazai kreatív fiatal tehetségek fejlődéséhez.
A programsorozat 8 workshopból áll, mely 20 témakört foglal magába és kifejezetten a használható tudás átadására helyezi a hangsúlyt, hogy a hallgatót akár már másnap segítse a tanultak gyakorlatban való alkalmazására és adott esetben motiválja a területen való további ismeretszerzésre.
A workshopok önállóan is érthetőek, elsajátíthatóak, de folyamatában egymásra épülnek, így adva egy átfogó, komplex tudást a hallgatónak a divatvállalkozások működtetéséről. Az a tanuló, aki az egész képzésen részt vesz, képes lesz saját márkájának komplett és profi üzleti tervét is összeállítani, és tudatos vállalkozóként alkalmazni azt. Azon hallgatók, akik a záróteszteken megfelelő eredménnyel végeznek, okleveles kitüntetésben részesülnek, melynek átadására a szakma előtt, ünnepélyes keretek között kerül sor a II. Fashion Business Workshop sorozat záró eseményének részeként.
A workshopok oktatói ismert divatvállalatok vezetői és munkatársai, sikeres vállalkozók, kreatív és gazdasági szakemberek, akik saját területükön kiemelkedőek és több éves tapasztalattal rendelkeznek. A workshopok alkalmával a hallgatók személyesen is megismerkedhetnek oktatóikkal, szabadon feltehetik kérdéseiket, szakmai kapcsolatokat építhetnek.
Újdonság a második szériában, hogy a workshop elvégzését követően a hallgatók szakmai tanácsadáson, konzultáción vehetnek részt saját márkájukkal, vállalkozásukkal kapcsolatban a Luan by Lucia Divatház menedzsmentjének támogatásával, melyre havonta 1 alkalommal, fél éven át lesz lehetőségük.
Az első széria alkalmával számos, a szakmában már eddig is komoly sikereket elért személyiség ült be az „iskolapadba”, hogy tovább képezzék magukat a divatipar üzleti területén. Többek között Molnár Dorka, a THE SENSE bloggere, Borókai Fanni, az Ahn Tuan márka PR menedzsere, Mezőfi Andrea, az MZF Fashion tervezője és Gaál Zsófi közgazdász, a Zoomodels bookere is.
Az Akadémia minden workshopra meghívott egy-egy kiválasztott divattervező tehetséget, hogy segítse őket pályájuk előremenetelében. A motiváltabbak éltek a lehetőséggel és eljöttek, többek között László Bea (Beango), Benus Dani (Daniel Benus), Domokos Dóra (Delacier), Vikman Anna (Vikman Anna womenswear), Molnár Annamária (Annamaria Molnar) és Pongrácz László (Laszlo Pongracz).
A Lucia Divatakadémia továbbra is missziójának tekinti a hazai divattervezők és divatipari szakemberek támogatását, így speciális kedvezményeket nyújt a frissen végzett tervező hallgatóknak, valamint alkotócsoportoknak!
Annak érdekében, hogy az érdeklődők a lehető legtöbbet megtudhassanak az egyes workshopokról, az Akadémia ingyenes infoestet tart október 2-án és 8-án. Bővebb információ az infoestekről a Divatakadémia Facebook oldalán található.

„Olyan oktatóktól tanulhattunk, akik tapasztalataikat átadták, minden (de tényleg minden) kérdésünkre válaszoltak és nem mellesleg a szakma legnagyobb arcai. Köszönöm nektek a lehetőséget!”


Részletesebben az alábbi linkre kattintva:
Az időpontokról az alábbi linkre kattintva:
Az oktatókról részletesebben a linkre kattintva:
További kedvezményekről és a díjakról az alábbi linken:

Bővebben a Fashion Business Workshopokról

A  Fashion Business Workshop létrejöttének előzményei és célja
Annak ellenére, hogy az utóbbi évtizedekben a külföldi országokban a divat és textilipar rohamos fejlődésen ment keresztül, felismerve hogy mekkora üzlet és profit rejlik benne, hazánkban a rendszerváltás óta csak ellehetetlenedett a divatipar. Van egy-két híresebbnek mondott tervezőnk, akik csak az ország határain kívül is ismertek, de a magyar designerek jó része a hazai hírnév ellenére nem rendelkezik nyereséges vállalkozással. Gyakorlatilag egy divattervezőnk vagy divatmárkánk sem lett igazán ismert és elismert a szakma külföldi nagyjai által, nem vetekszik egy márkánk sem az olasz, vagy francia ipar remekeivel, de még a régión belül is meglehetősen hátul kullogunk a sorban. Ennek oka a gazdasági, társadalmi helyzeten túl, hogy a hazai pályakezdő divatszakemberek nem rendelkeznek megfelelő üzleti ismeretekkel.
A Fashion Business Workshop a pályakezdő divattervezők és divatszakemberek szakmai fejlődését, üzleti ismereteinek gyarapítását, kapcsolati tőkéjének erősítését segítő programsorozat. A képzéseken szakemberek, szakoktatók, a divatszakma jeles képviselői segítik a résztvevőket annak érdekében, hogy minél hatékonyabban el tudják sajátítani a divat iparban való működéshez és a fennmaradáshoz szükséges ismereteket.
Tehát itt a lehetőség hazánk fiatal divattervezői számára is, hogy nemzetközi színtéren is befussanak és sikeres vállalkozásaiknak köszönhetően a magyar GDP növekedéséhez is hozzájáruljanak. Ehhez azonban magas színvonalon kell képviselni magukat, és erős szemléletváltásra is szükség van a frissen végzett és már működő divattervezők részéről egyaránt. 
Közvetett célunk a sikeres divatvállalkozások számának növelésén keresztül a hazai divatipar image-ének megerősítése és a bruttó hazai termékhez való hozzájárulásának növelése.
A hallgatókat főként a gazdasági és divatiskolákból várjuk, de kurzusainkra bárki jelentkezhet, akit érdekel a divat és a vállalkozások világa, most kíván saját márkát létrehozni, vagy már működő divatcége van.

A Fashion Business Workshop sorozat által nyújtott előnyök:
•Újdonság, hazánkban egyedülálló képzési program, ami megfelel a nemzetközi elvárásoknak
•Ténylegesen a gyakorlatban hasznosítható ismeretek
•Nem a divatiskolákban, közoktatási intézményekben kapott tananyag kerül ismertetésre. A program azokon túlmutat, illetve kiegészíti azt és adott esetben ösztönzi a résztvevőt a további ismeretszerzésre.
•Neves, elismert és tapasztalattal rendelkező oktatói gárda, mely tagjai évek óta dolgoznak azon a területen, amelyről workshopot tartanak
•Kapcsolati tőke
•A tematikában nagy szerepet kapott az értékesítési és vezetői tréning, valamint a személyiségfejlesztés.
•Az oktatás időpontja hétvégére esik, alkalmazkodva az iskolai és munkahelyi elfoglaltságokhoz.
•A képzés a Lucia Stúdióban zajlik, így a hallgatók bepillanthatnak a Luan by Lucia Divatház működésébe
•Divatszakembereknek: vállalkozói versenyképesség növelhető
•Gazdasági szakembereknek: a divatban rengeteg lehetőség rejlik, érdemes erre a területre specializálódni
•A workshopok külön-külön is látogathatóak
•A pályakezdő divattervezők és alkotóközösségek kedvezményes áron vehetnek részt a workshopokon
•Az ár tartalmazza az oktatási segédanyagokat, a Lucia Divatakadémia Eco-Design kezdőcsomagját, a Start up Guide 2013. című könyvet és a szombati napokon az ebédet.
•A résztvevők a teljes workshop elvégzését követően oklevelet kapnak
•A nemzetközi sikerhez három dolog kell, pénz, idő és tudás! Az Akadémia a tudást biztosítja ahhoz, hogy a hallgatók időt spóroljanak és megszerezzék, vagy ne fizessék ki hiába a pénzt!

A workshopok témái:
1.Fashion Business
2.Designjog & Fashion Branding
3.Money, Development, Production
4.Fashion Marketing
5.Online Media & Fashion Events
6.Fashion Sales & Distribution
7.Expanding Fashion Business – The Business Plan
8.The Fashion Leader

Az első Fashion Business Workshopokon a hallgatók többek között olyan hasznos információkat és érdekességeket is megtudhattak, mint pl.:
·      milyen pályázati forrásokat lehet és érdemes igénybe venni műhelyünk létesítésekor,
·      mi a különbség a design based és a logo based brand közt,
·      a jövő Facebookja a Vine,
·      divattermék fejlesztésekor az adott szezon előtt már másfél évvel ismerni kell a divattrendeket,
·      egy termék egyharmada lehet az alapanyag ára, egyharmada a belefektetett munka és egyharmada a haszon,
·     a divathetek közönségének nagytöbbsége aktuálisan felkapott híresség és az Front Rowban ülőkért általában borsos árat fizetnek a nagy divatmárkák,
·      hogyan generáljanak több száz visszajelzést, ismertséget 1000 Ft-ból,
·      hogyan szerzi be és állítja össze a termékskáláját egy designer multibrand üzlet,
·      hogyan csináljanak 500 Ft-ból 25 perc alatt minél több pénzt
Hallgatói visszajelzések:

„Nekem egyrészt közösségi hátteret adott a workshop, és olyan kapcsolatokat, akikhez a képzés elvégzését követően is fordulhatok tanácsért, ötletért. A legnagyobb hozzáadott értéke azonban az inspiráció volt: lendületre kaptam és új ötleteket hozott  elő belőlem.”

Teljes mértékben gyakorlatorientált képzés volt, semmi sallang. Hatékony és pörgős órák, kiváló előadók. Külön tetszett a képzésben, hogy rendszeres visszacsatolást kértek a hallgatóktól.”

„Látok különbséget más oktatási intézmények és e között a képzés között abban, hogy Business képzések vannak, de azokra nem designerek járnak, design képzéseken pedig nem tanítanak businesst. Ez egy fura és rossz felállás a művészeti képzéseken, rosszul értelmezik a felkészítést, mert miközben pl. művészettörténetből, vagy divatból felkészítenek, csak azt nem mondják el, hogyan tudsz majd életben maradni, amikor kikerülsz a suliból. Azt hiszem, ezt próbálja helyre hozni a Fashion Business Workshop.”

„A gyártástervezésből tanultakat teljes mértékben hasznosítottam már, az üzleti tervemet is ez alapján készítettem el. Az üzleti tervezés és marketingtervezés óra pedig abban segített, hogy az eddig általam használt üzleti modelleket speciálisan a divatiparágra tudjam adaptálni.”

„Rengeteg mindent fel tudok majd használni, a tárgyalási mechanizmusoktól kezdve az EU-s pályázatokra való jelentkezésen át az üzleti tervig, tényleg szinte mindegyik előadás kincset ért!”

„A workshop elvégzését fontosnak tartom, mert az előadók saját tapasztalataikat osztják meg velünk, gyakran ki feladatokkal készülnek, ezáltal interaktív oktatásban veszünk részt. A saját tapasztalatok megosztása felhívja a figyelmünk a divatszakmának azon előnyös vagy hátrányos tényezőire, melyek felett egyébként elsiklanánk vagy nem is volt róla tudomásunk. A feladatok megoldása pedig segít képességeink, tudásunk fejlesztésében.”
WEB: luanbylucia.com/academy ; facebook.com/luciafashionacademy

A Lucia Divatakadémiáról
S. Hegyi Lucia divattervező missziója kezdetektől fogva a szakmai utánpótlás képzése és a kézműves értékek örökítése, így a nevével fémjelzett Luan by Lucia Divatház több mint 15 éve szakmai gyakorlati helyként is működik.
A tehetséggondozásnak intézményes keretet adva tavaly megnyitotta kapuit a Lucia Divatakadémia, melynek célja, hogy a hallgatók a gyakorlati szemléletű kurzusok során megismerjék személyiségük rejtett kincseit, megtalálják helyüket a divat világában. Kiemelt figyelmet kap a divatvállalkozások létrejöttének ösztönzése, a gazdasági sikerességükhöz nyújtott szakmai tanácsadás.
A képzések a divatház falain belül zajlanak, így a résztvevőknek lehetősége nyílik betekinteni a valódi munkafolyamatokba, kulisszatitkokba. Az oktatás terén is érvényesülő holisztikus koncepció révén pedig jelentős előrelépéseket tehetnek az önismeret, személyiségfejlődés, önkifejezés terén, és jövőképük kialakításában.
A regisztrált Tehetségpontként működő akadémia folyamatosan bővülő palettáján a Fashion Business Workshop mellett olyan kurzusok szerepelnek, mint például az Orientációs hét ("Jövőd a divat világában!"), a Couture-kurzusok, a Divatrajz kurzus és a Divatspecializációs modulok.

Related Posts by Categories
Megjegyzés küldése