beango.nu

beango.nu

kedd, június 18, 2013

Vikman Anna womenswear - a fenntarthatóság hírnöke

Egy olyan friss diplomázó divatterezőt mutatok ma be nektek, akinek az alkotói világa nagyon közel áll hozzám. A divatbemutatón ő volt az, akire elsőként felfigyeltem. Anyagjaiban, formáiban és nem utolsó sorban szinekben is a szívemhez nyúlt. 

A vikman anna – womenswear egy olyan márka, mely a természetközeliségre és természetes alapanyagok használatára helyezi a hangsúlyt, luxus minőségben. A márka azokat a 20 és 40 év közötti nőket célozza meg, akik alternatív gondolkodásúak, tudatosak, követői a fenntarthatóság mozgalmának, törődnek környezetükkel. Fontosabb számukra a minőség és természetesség, mint a márkajelzés.


"Első kollekcióm a 2013-as őszi téli szezonra készült, melyet a nomád, rusztikus stílus - annak textiljei, mintái, ékszerei - inspirált. A kollekció részletgazdag alapdarabok és feltűnő, látványos, különleges darabok ötvözete. Meghatározó elemei a csíkok, melyek akár cikcakkos, halszálkás mintaként vagy saját készítésű anyag-manipuláció formájában jelennek meg a ruhákon, így adva izgalmas részleteket a daraboknak. A ruhák színeikben is a természetességet követik, olyan natúr és alapszíneket látunk, mint a bézs világosbarna, óarany, fekete, fehér melyet türkizzel bolondít meg. A sziluettekben erős szerepet kap az oversized forma, mellyel a felsőtestet hangsúlyozza, elsősorban kabátok esetében. Anyagaiban is visszaköszön a naturális hozzáállás: kötött és kötött hatású gyapjúszöveteket, hernyóselyem muszlinokat tapinthatunk ki. Anna ezzel a kollekciójával a természetközeli, téli lezser luxust nyújtja ökocentrikus nőtársainak."Related Posts by Categories
Megjegyzés küldése