beango.nu

beango.nu

csütörtök, március 14, 2013

USE unused új kollekció


A 2013-as tavasz-nyári kollekcióhoz a USE unsused visszanyúlt a márka gyökereihez. A három tervező a ’60-as, ’70-es évekből merített inspirációt, abból az érából, amikor a hazai konfekció ipar megszületett. Felélesztették a kor jellegzetes szabászati technikáit, és olyan sziluettekkel dolgoztak, amik ezeket az éveket jellemezték.
Az inspiráció tetten érhető a ruhák formájában, színeiben és mintáiban, valamint a kiegészítők művészi részleteiben. A használt árnyalatok, mint a paprika, a fehér, a fekete és a téglaszín tovább erősítik a kollekció nosztalgikus hatását.


Az egyedi minták kidolgozása a tervezők egyik fő eszköze volt, amihez az időszak hazai építészetéből és katonai szimbólumaiból merítettek ihletet. Az eredmény egy figyelemre méltó, modern mintakészlet, amin tetten érhető a történelem kézjegye.
Mindez jól illeszkedik a tervezők ars poeticájához, hogy olyan időtálló, ugyanakkor innovatív kollekciókat alkossanak, amik nemzetközi szinten is megállják a helyüket, mégis hordoznak helyi ízeket. 
Related Posts by Categories
Megjegyzés küldése