szerda, december 26, 2012


szerda, december 19, 2012

Beango's new grunge
Modell: Bordás Barbara
Smink: Boros Anett
Ruha: Beango

MAGENTA jótákonysági akció


Útjára indult a „MagentaAngyal”

A Magenta a társadalmi felelősségvállalás jegyében több száz gyermekruhát gyártott le az elmúlt hetekben, hogy most a Karácsony közeledtével minél több nehéz helyzetben lévő, óvodás korú kisgyermeken segíthessen. A Megasztárból ismert Nagy Adri örömmel csatlakozott önként a programhoz és néhány helyszínre a Magenta csapathoz csatlakozva, személyesen szállítja le a csomagokat a rászoruló óvodáknak.
A Magenta Angyalának eddig már sikerült mosolyt csalnia Tabajd és Óbarok óvodásainak arcára. A kőrút azonban folytatódik, és a tervek szerint a közeljövőben ajándékot kapnak Bagamér, Gersekarát, Pacsa, Tiszabő és Körösszakál óvodásai is.      
A "MagentaAngyal" nevet viselő kezdeményezés célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét az önzetlen segítségnyújtás fontosságára. Egyre többen ismerik fel, hogy nem elég a profitot kizárólag szem előtt tartó szemléletnek alárendelni tevékenységüket. A környezetükre érzékeny emberek és cégek egy kis odafigyeléssel nagy változást érhetnek el a nélkülöző emberek életében. 

A Magenta Angyal év végéig várja olyan nehéz helyzetben lévő térségek óvodáinak jelentkezését, ahol a ruha adomány boldogabb karácsonyhoz segítheti hozzá a gyerekeket!

A Magenta hisz a jó példa erejében és reméli, hogy kezdeményezése további követőkre talál már az idei ünnepek alatt és az elkövetkező években egyaránt.

LEGYEN MINDENKINEK BOLDOG A KARÁCSONY!

Óvodák itt jelentkezhetnek: dankodani@hotmail.com

szombat, december 08, 2012

Környezettudatos divattervezők rendezvénye


2012. december 14-16.

3 NAP. 3 HELYSZÍN. 3 PROGRAM. 1 TÉMA
Közösségépítő program és REmese csereprogram előzetes rendezvény
Szakmai előadások, Ötletpiac és Party (design & média témakörben)


A Mesés Karácsony egyedülálló programsorozat, melynek célja a hagyományok megélése környezettudatos módon. A rendezvény célközönségét elsősorban a környezettudatosan gondolkodó és a magyar mesevilág iránt érdeklődő kreatív fiatalok és a gyermekek jelentik, azonban a megszólítani kívánt tágabb célcsoport a társadalom 6 és 55 év közötti rétege.

A Mesés Karácsony című háromnapos eseménysorozat kiemelkedő programja a REmese által kiírt divattervező pályázat döntős alkotásainak bemutatása. Ezeket a gyermekruha kollekciókat a pályázat címéről Vándor Meséknek neveztük el, melyek a népmesék világából merítettek ihletet, és újrahasznosított anyagokból készültek. Ezen felül további események a fiatal kreatívok számára megrendezett szakmai előadások, ötletpiac és a gyermekprogramok lesznek.

A Mesés Karácsony jó alkalom az ismerkedésre és a tapasztalatcserére, és valljuk be: mi sem szebb, mint egy kreatív program keretén belül közösen zárni az évet.

RÉSZLETES PROGRAM

1. nap
Szakmai Nap
(2012.12.14. péntek, 13.30)
Vam Design Center (Király u. 26.)

A REmese évzáró programjaként, mintegy összefoglalásképpen kíván újabb lehetőségekkel és ötletekkel kedveskedni azoknak a kreatív fiataloknak, akik felismerik a környezettudatos alkotás üzenethordozó szerepét, és kíváncsiak azokra az új ötletekre, amelyeket a szakemberek által vehetnek birtokba. Mindemellett a Mesés Karácsony kiváló alkalom arra is, hogy a REmese 2013. évi csereprogramja iránt érdeklődők betekintést nyerjenek a következő év programmenetébe.

Téma: Vándor Mesék - a környezettudatos alkotás analógiái
Előadók: Mentor Ház: Csisztu Zsuzsa, Görög Zita, Tallós Rita; Bojár Iván András művészettörténész; Vincze Miklós kurátor, Igazgató Vam Design; Tatai Tibor grafikus formatervező; Divatbloggerek: Beango, Smize Divat, Csalár Bence, Festy in Style; REmese

13.30 - REmese - A környezettudatos gyermekdivat-tervezés üzenetközvetítő ereje
14.00 - Tatai Tibor – A népmesékből keletkezett design
14.30 - Bojár Iván András - Öko-design és Budapest
15.00 - Magyarország legnépszerűbb divatbloggerei nyilatkoznak arról, hogy mennyire foglalkoztatja Őket a környezettudatosság
15.30 - Kávészünet
15.55 - Vincze Miklós - Sikeres kreatív projektek receptjei
16.15 - Mentor Ház (Csisztu Zsuzsa, Görög Zita, Tallós Rita) - Tehetségkutatás felsőfokon, személyre szabott tanácsadás fiatal tehetségeknek

A Szakmai nap főtámogatója: Vam Design Center


2. nap
Mesés Karácsony (2012.12.15., szombat, 15.00)
Pesti Mese Étterem és Klub (1063 Budapest, Szív u. 23., a Kodály köröndnél)

Főleg a kicsiknek szentelt kreatív nap, de ezen a napon kiderül, kik azok a pályázók, akik részt vehetnek a 2013. évi Nemzetközi Csereprogramon

A program tartalmából:
Gyermekdivat bemutató / A REmese által kiírt pályázat döntős gyermekruha kollekcióinak bemutatása és zsűrizése.

Gyermekprogramok, játszóház:
Mocorgó Bábos Gyermek Torna
Játékos Zene Tóvaj Ágnes Előadásában
Arcfestés Mikkával
Mesemonda
Újrahasznosított Karácsonyi díszek: műhelyfoglalkozás a kicsik számára
Izgalmas nyereményjátékok a REmese divattervezőinek felajánlásával, a legkisebbek örömére.

3. nap
Kreatívok Napja – Ötletvásár és Parti (
2012.12.16, vasárnap, 17.00-23.00)
EME Székház (1056 BP, Molnár u. 5., Erzsébet híd pesti hídfő)

Ahol divattervezők, designerek, iparművészek és más kreatívok találkoznak a szakma pártolóival (divatbloggerekkel, a szakmédiával és műkedvelőkkel).

Programok:
- Ötlet Vásár – Bármelyik kreatív fiatalnak (legyen akár divattervező, formatervező, stílustervező, iparművész, sminkes, fotós, képzőművész) lehetőséget biztosítunk a bemutatkozásra, így a névjegykártya kötelező, a portfolió ajánlott. Mi meghívjuk a divatbloggereket, divatbutikok tulajdonosait, szakmédiát és téged, divatkedvelő érdeklődőt.

Ami található a helyszínen:
Szépségápolás (ki is próbálható ingyenesen)
Élő Zenegép Tóvaj Ágnes jóvoltából
Környezetbarát design ajándékok vására;
Büfé/ Smoke Cafe & Restaurant;
Tombola játék értékes nyereményekkel: Wellness hétvége a 4 csillagos Hétkuti Wellness Hotel és Lovaspark jóvoltából (Mór);
Élőzene és DJ.

A party kezdete: 19.00 óra
DRESS CODE: a partin legalább egy ruhadarab, vagy kiegészítő újrahasznosított legyen.

A részvételi szándékot kérjük előre jelezni e-mailben: remesemail@yahoo.co.uk (kérjük a név és a foglalkozás feltüntetését)

Főszervező: Újrahasznosított Mesék Társasága (REmese) az Erdélyi Magyarok Egyesülete által (Magyarország)
Partnerek: KMDSZ (Kolozsvári Magyar Diákszövetség) - Románia; Doproprajnost’ o.z. / Jóindulat PT. – Szlovákia

Az események támogatója: Budapest Bank
Szakmai programok főtámogatója: Vam Design Center
Média Partnerek: Magyarországi Divatbloggerek közössége (Beango, Smize Divat, Festy in Style, Csallár Bence), PR Herald, Tollal.hu, Mentropia.hu, Erdély.ma, Art Active.
További Partnerek: Király utca-Design utca Klaszter, Pesti Mese, Szeretem Budapestet Egyesület, Mocorgó, Mentor Ház Tehetséges Fiatalokért, Smoke Cafe&Restaurant, Hétkuti Wellness Hotel és Lovaspark, Mór
Programok helyszíne: Budapest

péntek, december 07, 2012

Ahol magyar ajándékot vásárolhatsz szeretteidnek #1

Érezted már úgy az ünnepek közeledtével, hogy jó lenne egy kicsit kiszakadni a rohanásból? Ha a szeretteinknek szánt ajándékok szinte “maguktól szembe jönnének”? Ráadásul olyan tárgyak, amelyekkel lélegzetelállító meglepetést szerezhetünk? Vagy csak jólesne feltöltődni szép látvánnyal, esetleg egy kulturális élménnyel, és egy jó kávé mellett az ablakon át nézni a hóesést?


Valami hasonlóra vágyott a Design Terminál csapata is, mikor megálmodták karácsonyi programsorozatukat, az Ajándék Terminált, melyet immár második alkalommal rendeznek meg az Erzsébet téren.
2012. december 8. és 23. között az egykori buszpályaudvar épülete egy gyönyörű téli kiállítóhellyé alakul, ahol a betérők csaknem 100 hazai tervező munkáit csodálhatják meg, ékszertől a bútorig, öltözéktől a használati tárgyakon át a játékokig.
Képviselteti magát többek között Abodi Dóra, Konsánszky Dóra, Losonczi Áron, Vágó Réka, illetve az Artista, The Béta Version, a Folqa, a Hannabi, az IVANKA, az INER, a Je Suis Belle, a Lokalwear, a Medence Csoport, a MIMM, a Nubu, vagy a Pos1t1on – és még sokan mások.

A nyitónapon, december 8-án szombaton este 20h-tól várják a nagyközönséget a designtárgyak sokaságával - és remek hangulattal! A nyitást ugyanis egy nagy bulival ünnepelik meg, amihez a zenét DJ Bootsie szolgáltatja.

És kivételesen most nem érvényes a szabály, hogy “a tárgyakhoz nyúlni tilos”, mert szabad! Sőt, a bemutatott designtárgyakat meg is vásárolhatják az egyedi és minőségi ajándékot keresők!
Fontos megjegyezni, hogy mindebből a Design Terminálnak anyagi haszna nem származik - csak a jó érzés: egy újabb lépést tettek a kreatív ipar ösztönzéséért! Az alkotások tehát a tervezőktől egyenesen a közönséghez jutnak el, emiatt az árak kifejezetten pénztárcabarátak. Szeretnék ezzel bebizonyítani, hogy egy magyar tervezőművész egyedi designtárgya ugyanúgy elérhető bárki számára, mint a bevásárlóközpontok tucatportékái, csak épp sokkal maradandóbb és izgalmasabb! Ráadásul, aki egy ilyen tárgy megvásárlása mellett dönt, a hazai kreativitást, a magyar alkotókat támogatja.

A kiállító tervezők ugyanakkor egy-egy tárgyat jótékonysági árverésre is felajánlanak, melyet december 12-én 19 órától rendeznek a Design Terminálban, Winkler Nóra vezetésével. Az aukció teljes bevételét az Őrzők Alapítványnak, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika hivatalos alapítványának ajánlják fel.
December 13-án 19h-tól a DEMO NODE Audio-Vizuális Műhely fénykísérleteiben gyönyörködhetnek a látogatók, amihez a „fényalávalót” a Műhely zenei vonalához tartozó DJ-k húzzák.

December 14-én, nagy sikerű pályázathoz kapcsolódóan, Gombold újra!-napot tartanak, melynek keretében - az idén döntőbe jutott tervezők kollekcióit is segítségül hívva - öltözködési, smink- és frizura-tanácsadást tartanak azoknak, akik legalább 8000 Ft-ért vásároltak a kiállított tárgyakból. A profi végeredményt Kovalik Anna stylist, Kovalik Natasa sminkes, és Várfi István fotós garantálja.

De a bő két hét alatt szeretettel várják mindazokat is, akik csak egy időre beugranak megpihenni és feltöltődni ebben a szép környezetben!


Cím: Design Terminál - 1051 Budapest, Erzsébet tér 13.
Az Ajándék Terminál ideje alatt a ház nyitva hétköznap 11-21h-ig, hétvégén 10-21h-ig. 

hétfő, december 03, 2012

H&M for Brick Lane Bikes: Férfi kapszulakollekció, amelyet a városi kerékpározás inspirált


H&M örömmel jelenti be együttműködését a kelet-londoni Brick Lane Bikes-szal egy kapszulakollekció létrehozására. A bringás viseletek funkcionalitását és a nagyszerű városi stílust ötvöző kollekció nem csak a kerékpárosok számára készült. A 11 darabból álló kollekciót a H&M divattervezői tervezték, és a Brick Lane Bikes munkatársai tesztelték. A Brick Lane Bikes a világ egyik legjelentősebb olyan műhelye, ahol egyedi, személyre szabott kerékpárokat készítenek. A régi idők viseletei és a jelen sportruházata által egyaránt inspirált kollekció környezettudatosan előállított anyagokból készült, hűen a H&M filozófiájához. A kollekció 2013 márciusában lesz elérhető, világszerte körülbelül 180 üzletben és online.
A 2006-ban alapított Brick Lane Bikes az első fixi műhely volt Nagy-Britanniában. A Brick Lane Bikes mára a kelet-londoni bringakultúra központja, így ők a tökéletes csapat arra, hogy a H&M bringás kollekcióját teszteljék. Minden darab úgy lett kitalálva, hogy bringázáshoz és hétköznapi viseletként is kellemes legyen, olyan funkcionális részletekkel, amelyek nem csak a bringás teljesítményben segítenek, de jól is néznek ki. A felhasznált anyagok között megtalálható a biopamut, az újrahasznosított pamut és az újrahasznosított poliészter – vagyis a ruhák ugyanúgy környezetbarátok, mint maga a bringázás.

„Hihetetlenül izgatottak vagyunk és nagyon örülünk a H&M for Brick Lane Bikes kollekciónak. Az együttműködés a H&M-mel egy városi bringás kollekcióval abszolút nekünk való feladat. Ez a kollekció pontosan arról szól, amiben mi is a legjobbak vagyunk” – nyilatkozta Feya Buchwald, a Brick Lane Bikes alapítója.
„Nagy örömmel dolgoztunk ezen a kollekción a Brick Lane Bikes-szal. A bringázás  világszerte egyre népszerűbb. Napról napra többen választják a bringázást közlekedésre és sportolásra egyaránt. Ez a férfikollekció mindent tud, amire egy bringásnak szüksége van, és közben fantasztikusan néz ki” – mondta Petter Klussel, a H&M divattervezője.


vasárnap, december 02, 2012

Új luxusmárka Budapesten


2012. november 27-én, este 20 órakor Tóth Bori új márkanév alatt mutatta be legújabb Couture kollekcióját. Az új márkanévvel egy új fejezet indult el. A MAISON MARQUISE by Tóth Bori maga az egyediség és a nőiesség.

A MAISON MARQUISE, azaz a „Márkinő Háza” több,  mint egy kézműves, designer kollekciókat tervező márka, sokkal inkább egy szimbolikus hely, ahol a barátnők, hölgyek egy zárt közösségbe járnak össze, kifinomult ízlésükkel válogatnak a szebbnél szebb darabok között, beszélgetnek a művészetekről, gasztronómiáról és az élet egyéb fontos dolgairól.
                A márka egyenlő az örökké tartó eleganciával és a tökéletes formába öntött művészi elképzelések szintézisével. A magas minőségű, igényesen kidolgozott darabokban, az egyediség, az alapanyagok és a női arányokat minden tekintetben figyelembe vevő szabásvonalak alkotják azt az egységet, amit korunk márkinői választanak. A MAISON MARQUISE központjában a NŐ áll mindenekfelett. Ő képviseli az erőt, az eleganciát, a sejtelmességet és a szeretetet, amivel minden cél elérhető, minden hegy meghódítható.
                A márka koncepciója, hogy évente 6-8 alkalommal mutat be más-más inspirációs téma köré tervezett kiskollekciókat, eltérően a megszokott szezonális nagykollekcióktól. Az inspirációs témák változatossága ellenére azonban a kollekciókban mindig fellelhetőek lesznek a MAISON MARQUISE márkajegyei: a domináns fekete szín, néhány meghatározó kiegészítő szín, a csipke, a plisszé, Tóth Borira jellemző szokatlan anyagtársítások, bőrbetétek és applikációk, gyöngyözések, és a grafikus, nagyléptékű minták.
                Az est folyamán bemutatott kollekció, a „Charleston Collection” inspirációja a 20-as évek geometrikus, mégis nagyon érzéki világa, az art deco romantikus újragondolása. A fekete-bézs, a fekete pink kontrasztok alkotják a kollekció színvilágát, sok arany és fekete csipkével oldva a kissé maszkulin jellegét a tervezett daraboknak.  A kollekció a kissé színpadias anyagtársításaival, csillogó francia csipkéivel az ünnepi szezon felé mutat. Darabjai követik a nőies vonalakat, diszkréten, mégis dekoratívan ötvözik a klasszikus női bájt megmutató és kiemelő vonalakkal. A kollekció minden darabjára az egyediség, a luxus és az elegancia a jellemző, ezáltal minden egyes alkotás művészi értékét tekintve akár egy-egy kortárs műtárgynak is felfogható.
                A „MAISON MARQUISE by Tóth Bori” nem csak Magyarországon lesz elérhető az igényességet és egyediséget kereső hölgyek körében. Októberben a márka, egyedüli magyar résztvevőként mutatkozott be az orosz ESTET Fashion Week-en Moszkvában. A bemutatott két Couture kollekció a „Marquise Noir” és a „Hokusai”voltak a márka első, bemutatkozó kollekciói, amelyek a weboldalon már megtekinthetők.  A kollekciók darabjai akkora sikert arattak, hogy Bori az új márkával meghívást kapott egy exkluzív jótékonysági gálára és a jövő évi ESTET és VOLVO Fashion Week-re is, mely a legnívósabb nemzetközi divatesemény Oroszországban.
A november 27-i zártkörű bemutatót követően a „MAISON MARQUISE by Tóth Bori” márka darabjai megtekinthetők és megvásárolhatók lesznek a márka Bajza utcai Szalonjában, illetve egy Showroom keretében új, eddig nem látott darabokkal kiegészítve december 13-án és 14-én a Circle 'n Line Andrássy úti szalonjában.
„MAISON MARQUISE by Tóth Bor”i márka a kollekciók mellett méretes szalonként is várja vendégeit.

Elérhetőségek:
MAISON MARQUISE Szalon: 1062 Budapest, Bajza utca 56.


Circle’n Line Szalon: 1065 Budapest, Andrássy út 17.

szombat, december 01, 2012

Miért ez a sok bajusz?

" MENTSÜNK MEG EGY MANUST!"
A KlassDSign Tote Bags új kollekciójával nem csak a lányokra gondolt. Az új darabok a bőr masnik mellet patentos bajuszokkal is díszíthetőek. Ennek egyik oka, hogy örömmel látjuk a fiúk vállán is az új farmer kollekciót, a másik, ennél hangsúlyosabb és jótékony célja, hogy minden megvásárolt bajusz kiegészítő összegével a Movember Hungary mozgalmat támogatjuk.MI IS AZ
  A MOVEMBER?
A Movember egy olyan, 2003-ban Ausztráliából induló törekvés, amely a férfiakat érintő egészségügyi problémák megelőzésére hívja fel a figyelmet. A megmozdulás során a férfiak egész november hónapban bajuszt növesztenek, amit a weboldalon regisztráltak (www.movember.com) fotóik feltöltésével is dokumentálhatnak. Az akció világméretűvé nőtte ki magát és a jelképes bajusz szimbólumon túl komoly megmozdulásokat és gyűjtéseket szerveznek. A Movember Hungary (www.facebook.com/MovemberHungary) 2010-ben csatlakozott a karitatív mozgalomba. Az idei cél nem csak az alapítvány támogatása, de egy specifikus eszközre is gyűjt az egyesület. A PSA mérőműszerrel a prosztatarákra utaló jeleket lehet kimutatni és ezzel idejében felismerni és kezelni a betegséget.

HOGYAN SEGÍTÜNK?
A KlassDSign Tote Bags minden 2012. december 23-ig megvásárolt bajuszból befolyt összeget a Movember Alapítványnak ajánl fel a műszer megvásárláshoz. Ezen felül pedig két KlassDSign Tote Bags darab fog licitálásra kerülni november 30-án a Közhely nevű helyen rendezett Movember záróeseményen, az eladott táskákkal szintén a PSA műszer megvásárlását támogatjuk.
Hajrá lányok, tegyünk valamit mi is a fiúk egészségéért!