beango.nu

beango.nu

szerda, november 14, 2012

REmese Környezettudatos divat / Divatbemutató és szakmai programok

Nemrég a REmesével részt vettünk a HOLnap 2 nap önmagadért egészségközpontú rendezvényen a Millenárison. Felnőtt és gyerekruha bemutatókat, szakmai programokat szerveztünk. 

Gyerekruha-bemutatót tartottunk a REmese Fejér Tündérország kollekciójával, utoljára itt a Millenáris színpadán. A projekt által célunk az volt, hogy mesés hangulattal ruházzuk fel Fejér Megye kastélyait, hogy magyar és külföldi, Magyarország turisztikai és kulturális értékeire kíváncsi közösségek figyelmébe vonjuk megyénk épített értéktárát, és ugyanakkor gyerekeinkben tudatosítsuk, hogy ahogyan viszonyulnak a környezetükhöz, ugyanúgy viszonyul a környezet hozzájuk, hogy érdemes környezettudatosan viselkedni. 


REmese Mix felnőttruha divatbemutatók résztvevői a társaság tervezői illetve meghívott tervezők, mint a Random Varroda sbc., Eco-Design Team, Beango, Tovaj Rozi, Macovei Kitti, Jánosi Ágnes, Blue Paprika, Bucsuházy Piroska, Szaniszló Judit, Óbudai Egyetem néhány diákja.


 

Elsőként történt, hogy a divatszakma környezettudatos alkotói, az Öko és a hagyományok újrahasznosítását bátorító szervezet vezetői találkoztak a REmese által szervezett szakmai fórumon. A beszélgetés témája a környezettudatos magyar divat volt, és olyan témák kerültek a terítékre, mint:
- Mit jelent környezettudatosan alkotni?
- Magyaros divat: Mennyire eladhatók a magyar motívumok a külföldi piacon?
- A magyar környezettudatos divatalkotástól az eladásig;
- Újrahasznosítás a divattervezésben - van-e helye a hétköznapokban?
- Divattervezői pályázatok és egyéb érvényesülési lehetőségek.

A beszélgetésen részt vettek: A Blue Paprika tervezője: Pálffy Szilvia, a REmese, Buza Krisztina lámpatervező, Random Varroda, az Öko-Design, és Bodnár Barbara Gombold Újra marketingese. Továbbá divatbloggerek, a MOME textil szakos diákjai, és más kreatív iskolák hallgatói.

A program résztvevői megkaphatták ingyen a Divatmarketing szaklap legújabb számát.

Related Posts by Categories
Megjegyzés küldése