szombat, október 13, 2012

Környezettudatos divat és az egészségtudatos lét- két nap magadért a Millenárison

Hol-Nap két nap magadért a Millenárison
2012. okt. 20. és 21. egész nap 

Az Újrahasznosított Mesék (REmese) egy olyan kulturális mozgalom, amely a környezettudatosságot és hagyományaink újra-felfedezését kívánja elősegíteni. Fő célkitűzése a környezettudatos alkotás serkentése, amely úgy szellemi, mint tárgyi újrahasznosítást is jelent egyben.
A REmese eddigi tevékenysége többnyire arra irányult, hogy teret adjon a kárpát-medencei kreatív fiataloknak arra, hogy közösen alkossanak. A program fő elemei a fiatal divattervezőkkel alkotott ún. gyermek "meseruhák" illetve olyan zenék, melyek tökéletesen összefonódnak az alkotásokkal.

Hol-Nap rendezvény kiváló alkalom arra, hogy a REmese ne csak gyermekruhákat vonultasson végig a kifutón, hanem olyan tervezőket hívjon meg, akik számára ugyanúgy fontos a környezetvédelem és kulturális örökségünk ápolása. Akik a REmeséhez hasonlóan a népi hagyományokhoz fordultak, hogy a múltba veszett népi mintavilágból, mesékből, legendáinkból merítve újat alkossanak.
A REmese vendégei ezúttal fiatal, kezdő és már befutott tervezők. Egyesületek és kreatív csoportosulások tagjai, akik megmutatják, hogyan legyünk környezettudatosan is divatosak:
REmese Beango (László Bea), Macovei KittiSzegedi TorellaCzár Krisztina divattervezők, Papp Ádám zenész, Fehérvári Péter színész által van jelen; Random Varroda részéről Szabó Eszter Ágnes iparművészeti kurátor, Tóvaj Rozália divattervező; Öko Design-t Reök Cecillía iparművész képviseli; Blue Paprika divatházBucsuházy Piroska divattervező-kékfestő; Szaniszló Judit kalaptervező-nemez készítő; Gombold Újra lesznek jelen a szakmai beszélgetésen.

REmese a következő programokat ajánlja a környezettudatos divat kedvelőinek:

Divatbemutatók – Nagyszínpad

2012. október 20. (szombat) és 21. (vasárnap), 10.45-11.15. óra
REmese környezetbarát gyermek divatbemutató – Fejér Tündérország
Modelleket a REmese és Sütő Enikő modell iskola biztosítja.

2012. okt 20. (szombat) és 21.(vasárnap), 18.30-19.00. óra
REmese Mix: A REmese divattervezőinek mini kollekciója és a Random Varroda mini kollekciója, az Öko-Desing csoport RE-design mini kollekciója, a Blue Paprika (magyaros farmerek megalkotója) kollekciója, Bucsuházy Piroska divattervező-kékfestő kollekciója, Szaniszló Judit kalaptervező-nemez készítő mini kollekciója.
Szakmai Programok – Zöld Tér
2012. október 20-án, 15.00-15.30
REmese  - Környezetbarát gyermekdivat – Az anyag újrahasznosítása REmese módra. Az előadáson az újabb pályázatról is szó esik majd.

2012. október 21-én, 12.30-14.00
REmese – Szakmai fórúm - A beszélgetés témája a környezettudatos magyar divat lesz, és olyan témák kerülnek a terítékre, mint:
- Mit jelent környezettudatosan alkotni?
- Magyaros divat: Mennyire eladhatók a magyar motívumok a külföldi piacon?
- A Magyar környezettudatos divatalkotástól eladásig;
- Újrahasznosítás a divattervezésben - van-e helye a hétköznapokban?
- Divattervezői pályázatok és egyéb érvényesülési lehetőségek.

A beszélgetésen részt vesznek: Blue Paprika, a REmese, a Random Varroda, az Öko-Design, és a Gombold Újra. Továbbá divatbloggerek, MOME Textil szakos diákjai, más kreatív iskolák hallgatói jelenlétére is számítunk.
A Zöld tér programjain a részvétel regisztrációhoz kötött.
A REmese regisztrált résztvevők közéből, sorsolás alapon, a Móri négy csillagos Hétkuti Wellness Hotel jóvoltából, kétfős Wellness élményprogrammal, megajándékozzuk a programjaikon résztvevők egyikét.  Továbbá a résztvevők, a helyszínen a Divatmarketing Magazint is ajándékba kapják.
Várunk nagyon sok szeretettel mindenkit!További információkat a http://www.facebook.com/Remesedivat , vagy a http://www.hol-nap.hu/latogatoknak/program-latogato oldalán olvashattok.Related Posts by Categories
Megjegyzés küldése