beango.nu

beango.nu

csütörtök, október 25, 2012

Bábos gyerektorna divatos szülők gyerekeinek

Mi történik, ha egy gyógytornász és egy bábszínész találkozik? Történetük valahol Erdélyben kezdődött, egy focipályán, ahol éveken keresztül együtt játszódtak. Elvégezték az egyetemet, ki-ki a maga útján próbálkozott, de sorsuk végül összefonódott, itt Budapesten. Nem kellett más hozzá, mint 3 kreatív ember, fa és textilanyag, így született meg KALIMPA


Kalimpa egy egyszerű és szerethető báb, aki játékosan ösztönzi a kicsiket és nagyokat az egészséges életmódra, vidámságra. 

Kalimpa gazdái, Szabó Tamás és Varga Norbert (Zenga) ezév júliusában valósították meg ötletüket, létrehozva a Mocorgó Torna Kft.-t. 


Mit foglal magában mindez?

Saját magam is tapasztaltam a foglalkozás menetét, gyereknek érezhettem magam 40 percre, de annál érdekesebb volt tapasztalni azt, hogy a gyerekek mennyire élvezték. Mocorgóék célja ezzel,  a 4-10 éves gyerekek mozgásfejlesztése egy saját tervezett mesés-bábos tornával. Ezeket heti rendszerességgel, minden alkalommal három képesség fejlesztésére szabják rá, mint például ritmus-ügyesség-ugrás, egyensúly-forgás-helyes testtartás vagy gyorsaság-dobás-erő. A fejlesztendő képességek alapján állították össze a tornagyakorlatokat, melyeket Kalimpa segítségével játszanak el, mesével, zenével és saját énekkel tarkítva.

Mi kell ennél több egy szülőnek ahhoz, hogy elhozza gyerekét, mint a biztos módszer arra, hogy kicsinye egészségesen fog fejlődni!

Kalimpa és Rubint Réka a BNI Családi NaponRelated Posts by Categories
Megjegyzés küldése