hétfő, augusztus 06, 2012


Tervezz és mutasd magad!
Erdélyi fiatal divattervezők kerestetnek

2009-ben a Marosvásárhelyi Kulturális Központ által meghirdetett Barokk Év alkalmával mutattuk be először helyi fiatal tervezők, erre a témára épülő kollekcióit. A kísérlet sikeresnek és hiánypótlónak bizonyult, ezért 2010-ben, az időrendi sorrendben következő korszakot vettük nagyító alá, amit aztán 2011-ben is folytattunk. Idén is megrendezésre kerül immár negyedik éve ez a különleges és rendhagyó divatesemény a marosvásárhelyi Kultúrpalotában. Ezzel az eseménnyel kívánjuk felkutatni és megismertetni fiatal, pályakezdő tervezőinket és ez által támogatni őket a karrierük felépítésében. Célunk, hogy ezen az estén reflektorfénybe öltöztessük a Kultúrpalota csodálatos előterét, megtöltve azt az impresszionizmus szellemével, továbbörökítve elmúlt korok stílusvilágának értékeit.TÉMA 2012
Az IMPRESZIONIZMUS művészetét/divattörténetét új köntösben idézzük fel a jelentkezők segítségével magas színvonalú egyedi divatkreációk által, legyen az haute couture vagy pret’a’porter ruha vagy kiegészítő, melyek később egy divatbemutató által kerülnek kifutóra.
Téma, tehát alkotó vagy alkotópáronként min. 3-5 db. teljes öltözék, diákoktól 1-2 db. teljes öltözék megtervezése és megvalósítása.

MI A TEENDŐ?

Részvételi szándékodat jelezd a bealaszlo@yahoo.com  e-mail címen, melyet követően elküldjük neked a pályázati űrlapot. A kitöltött pályázati űrlap beküldési határideje augusztus 15.  Az október elején megrendezett divatshow-n az elkészült ruhadarabok bemutatásra kerülnek a nagyközönség előtt. Helyszín: a Maros Megyei Múzeum és Maros Megyei Tanács jóvoltából, a marosvásárhelyi Kultúrpalota.

MI JÁR A LEGJOBBAKNAK?
Amirage.ro szakmai díj: Az amirage.ro honlapon a termékek forgalmazása, az alkotó népszerűsítése + 1 évre kiterjedő PR-marketing támogatás kb. 3000 RON értékben és számos további díj.

Nevezési díj: a pályázatra való nevezés pályázónként 20-30 lej, illetve 10 lej diákoknak, amiből fedezzük a kisebb felmerülő költségeket. A divatbemutató további költségeit (modell, haj, smink) a szervező vállalja.

Stáb:
Márton Krisztina (restaurátor) – Ötletgazda, főszervező
László Bea (divattervező és blogger) – Szervező
Szakács Ágnes (jelmeztervező) – Szervező
Simon Lenke Ildikó ( divattervező) – Szervező
Related Posts by Categories
Megjegyzés küldése