beango.nu

beango.nu

hétfő, március 12, 2012

Lakástrend kiállítás testközelből a Millenárison


Több mint egy hete kezdődött a Millenáris B csarnokában  a Lakástrend kiállítás, amely a legkülönlegesebb , legegyedibb és legkreatívabb berendezési cikkekkel várta a nagyközönséget és nem csak. Ékszerkiállítás és ruhakiállítás, sőt még helyi szépségszalon is volt az emeleten. 
Ahogy végigsétáltunk a standok között a stílusok olyannyira különböztek egymástól, hogy fel tudtam magamban állítani egy toplistát a legkreatívabb termékekről, a legegyedibbekről és a leghasznosabbakról.


Számomra a legegyedibb standja Szőke Gábor Miklósnak volt, aki a Dante Empire képzőművészeti projekt kitalálója, ami fokozatosan brandet teremt magának, önálló termékekkel, életstílussal. A birodalom alapítója Dante, a dobermann egy 2009-ben készült képes könyvben született meg, később edig számos installáció, szobrok, videók, kiállítások, performance-ok és partik sorozatai követték. Egy birodalom önálló értékrenddel, életszemlélettel, aminek a design egyik legfontosabb részét képezi. A Nagyúr, amióta elfoglalta a trónt az új birodalom közízlését szigorú törvények bevezetésével szabályozza, figyelmét semmi sem kerülheti el. Központosítani kívánja a kultúrát, a mindennapi szokásokat, mindent, amit jónak lát és a birodalom javát szolgálja. Az installáció fontos részét képezik a Dante bútorok, melyek a központosított danteista birodalmi design első legyártott termékei.


A legkreatívab termék számunkra a Kele Sára álló és függő lámpái. A fából és betonból készült kifinomult, tökéletes darabok kíváló kiegészítői lennének az én lakásomnak...:D
Egy nem sokkal különb lámpa szerelmesei lettünk ugyanebben a stílusban, ami picit férfiasabb, markánsabb, sajnos a készítőjének névjegyét nem találtuk.


A legkülönlegesebb termék díjat a holland Graypants lámpái kapják. A Graypants egy tökéletes pldája annak, hogyan lehet a környezetünk iránti felelősséget egyedülálló és kreatív módon kommunikálni. Hulladékból olyan szépet alkotni úgy, hogy közben teljesen megváltoztatjuk eredeti struktúráját. Ezt mutatjuk meg a dsign világításon keresztül. A környezettudatos gyártás és a fenntartható élet is lehet, sőt kell is, hogy szép legyen. A 24 különböző formájú és méretű, kézzel készített lámpa különleges légkört biztosít.
Napközben a búrák egyszerű sötét formák, azonban mikor besötétedik, a falakon különböző csíkok fényjátéka látszik, melyet a karton bordái rajzolnak ki. Régi karton dobozok csak akkor képesek erre, ha mi egyszer a megfelelő formára átalakítjuk. Legyen a szépség az, amit mi készítünk.


Az idők mánusai
További kedvencek közé tartoznak a Lakástrend különlegesebbnél különlegesebb órái, melyek csak úőgy ékesítették a kiállítás falait.
Év Ékszere 2012


Rajnai Rebeka munkája
Összesítve a lakástrend kiállítás sokszínű volt, érdekes és mozgalmas, mindezt kiegészítette a Királyutca Designutca Klaszter standja, ahol saját ruháim is voltak prezentálva.
Beango a Lakástrenden-----------------------------------------------
Related Posts by Categories
Megjegyzés küldése