beango.nu

beango.nu

hétfő, március 05, 2012

Budapest Essential Looks - "Regisztrációért fáradjanak a másik épületbe"

Izgatottan vártam a nem mindennapi esemény kezdetét. Kicsit kényelmetlen volt a kezdeti "regisztrációért fáradjanak a másik épületbe", ahonnan aztán egy harmadik helyre küldtek, de mindent ellensúlyozott az élmény, ami bent fogadott minket. 

Azonnal el is foglaltuk helyünket az első sorokban, ahol jól látni minden részletet, minden esetleges lógó, eldolgozatlan cérnát vagy a más méret miatt hátul összefogott ruhát, amit a modell kissé ügyetlenül próbál eltakarni.
Első bemutató, a nyilvános főpróbák után, Gabó Szerencsés kollekciója volt. A számomra annyira még nem ismert egykori MOME hallgató tavaszi kollekciójában a hordható elegáns női öltözékekre jellemző három különböző stílust forrasztotta egybe: a letisztultságot, a klasszikust és a progresszívot
A KEPP showroom 2012 tavasz-nyári kollekciójának inspirációs forrása a sport világa. A sportfelszerelések erőteljes, markáns megjelenése adja a kollekcióban leghangsúlyosabban feltűnő műanyagok formai sajátosságait.

Tomcsányi Dóri 2012 tavaszi kollekciójával folytatja a színekkel való kísérletezést – ezúttal egy újabb oldalról mutatja be kedvenc árnyalatait. Az akvarell technikájából kiindulva számos darabot kézzel festett, hogy megtalálja a színek megfelelő arányait. A vízfesték szabad, játékos áramlását idéző festés csak látszólag spontán, a tervező nagyon nagy gondosággal választotta ki mind az árnyalatokat, mind az arányokat. Talán ez Tomcsányi Dóri legszemélyesebb kollekciója – a technika lehetővé tette, hogy minden egyes darabbal igen közeli kapcsolatba kerüljön.
Itt már nem az éles kontrasztok foglalkoztatják – vagy legalábbis más értelemben, mint korábbi munkáinál. Az élénk árnyalatok szinte csak a tervező kedvencének számító púderszínnel találkoznak közvetlenül. Amikor két távoli színpólus – például a zöld és a piros – kerül egymás mellé, egy nehezen meghatározható ponton finoman összeolvadnak és egymásba alakulnak, egyesülésük mágikus pillanattá válik. Szabásvonalai lágyak és nőiesek, sokkal kevesebb a pimaszság, de azért a meglepetés nem marad el, a téli kertésznadrág rövid változata vagy a köldök felett vágott blúzok nem éppen a konzervatív vonalat képviselik. 

Az ANNAEVA 2012 tavaszi-nyári kollekciója a magabiztos, kozmopolita nő nyári alkalmi ruhatárát jelenti.


 A 90-es évek vidám pasztell színeit állítottuk kontrasztba a sötétkékkel, és feketével, mely friss egyensúlyt alkot a könnyen variálható nyári koktélruhákkal, valamint a nőies selyem- estélyikkel.
 Az elegáns és klasszikus fazonok a 30-as évek Hollywood-jának kifinomult stílusát idézik, a fiatalos hangulatot pedig a különleges anyagtársítások biztosítják.  

 

  

 
NUBU Tavaszi frissesége, fehér szín különböző árnyalatai egy karakteres színnel (napsárga) ötvözve. Kiegészítőkben az ezüst, a bőr és az átlátszó fólia izgalmas alkalmazása. A kollekció hangulata: légiesség, áttetszőség, rétegek, geometrikus hajtások, kényelem, letisztultság.

Az Artista brand hirdette a kreativitást, az egyediséget, az extravaganciát, de nem feledkezik meg az egyéniség tiszteletéről sem, miközben a mindennapok lezser eleganciáját képviseli. Az Artista filozófia a klasszikus, hagyományos szabásvonalak tisztelete, azok átültetése a mai városi öltözködésbe úgy, hogy extrém vonalakkal társítva új értelmezésben tükrözzék viselőjének személyiségét.


Az első nap befejezéseként a BE CREATIVE- NOT MONOTONE Lancia divattervezői pályázat döntőseinek ruháit mutatták be. A pályázat témája egy nemzetközi színvonalú, művészi értékkel bíró egyedi divat kreáció tervezése volt, mely a Lancia nemzetközi kommunikációjára épülve összhangban áll az új Black&Red Ypsilon modell brend értékeivel és akár önállóan megálja a helyét a nemzetközi kifutókon is. 

Kimerülten, de inspirációval és alkotókedvvel teli tértünk haza várva a Budapest Essential Looks rendezvény második sokat ígérő napjára.

Related Posts by Categories
Megjegyzés küldése