beango.nu

beango.nu

hétfő, február 20, 2012

királyutca - designutca klaszter


Talán kevesen tudják Budapesten, de 2010-ben megalakult a KIRÁLYUTCA-DESIGNUTCA Klaszter, amely néhány Király utcai üzlettulajdonos összefogásából alakult ki. Ennek a kezdeményezésnek ma már 25 tagja van, de a tagok száma folyamatosan növekszik.

Régen Pest főutcája volt, későb a kereskedők és textilesek utcája, mára pedig a város design utcája lett. Céljuk, hogy visszahozzák a régi fényét, hangulatát és nyüzsgő kereskedelmi forummá tegyék. Már most is érezni lehet a különleges kisugárzását, de ezen üzletek összefogása segít életet vinni a parlagon heverő környezetbe és üzletekbe, különleges rendezvények által. Mindemellett lehetőséget ad fiatal tehetségek bemtatkozására a tematikus vásárok által.
Az elmúlt két év eseményei bizonyítják azt, hogy igenis lehet és szabad kreatívnak lenni. A Király utca turisztikai látványossággá válásával fogja emelni Budapest fényét és rangját például a "Színes város" program által. 


Eddigi eredményeik a több sikeres rendezvény megszervezésén kívül az egyre több résztvevő, akciók, programok és meglepetések, saját logó, média megjelenés, törzsvásárlói kártya, utca javítások, felújítások stb.


Jövőkép: A jövőben egy olyan Király utcát látunk, mely színes, tiszta, pezseg az élettől és kiérdemli a Design utca nevet. Azzal emelkedik ki Budapest belvárosi utcái és Európa nagyvárosai közül, hogy egy rövid útszakaszon (Deák tér és Teréz/Erzsébet körút között) koncentráltan jelenik meg a DESIGN. Erősíteni fogjuk az utca multikulturális jellegét, hogy ne csak szép, hanem tartalmas is legyen. Így egy egyedülálló projekt jön létre a Király utcában, ahova szívesen jönnek bel- és külföldi látogatók és a városnéző túrák helyszínévé válik. A régi történelmi múlttal rendelkező Király utca teret ad a kultúrának, valamint a tartalmas szórakozásnak. - írja a Klaszter weboldalán.

Related Posts by Categories
Megjegyzés küldése