beango.nu

beango.nu

péntek, január 20, 2012

TREND 2012

Előző évek divatbemutatóinak kifutóiról jelentős stílust hoztunk át 2012-re. A cikkben arról olvashattok, hogy milyen ruhákat kell előszednetek édesanyáitok/nagymamáitok szekrényéből illetve, hogymilyen ruhákat kell még beszereznetek ahhoz, hogy barátnőitek megirigyeljenek, de főleg ahhoz, hogy stílusosak és trendik lehessetek 2012 nyarán.

Már 2011-ben is felütötte fejét a 20-as évek stílusjegyeinek használata. Ez a korszak egy új típusú nőt hozott létre, aki romantikus, szereti a jazz zenét és modern.

Ez a nőtípus szeret kirándulni és ehhez öltözik elegánsan-sportosan. Ralph Lauren nyári kollekciója szinte nem is szólt másról, mint a 20-as évek feldolgozásáról. A flapper ruha és ez a gyönyörű estélyi nagyon jól érzékelteti, hogy milyen jellegű ruhákat viseljünk táncos és forró estékre.


A retro szóra sokan felkapják a fejüket, van aki azért, mert nagyon szereti, van aki azért, mert azt gondolja ez nem divatos. Nos, a retro nem zárja ki azt, hogy valaki divatos legyen sőt, idén nyáron, aki 60-as évek stílusában öltözik az igenis trendi.
Nemcsak nőies, de kacér jellemet is kölcsönös viselőjének, csinosít, nem beszélve a csábító erejéről.
Tipp: ahogy a képeken is látjátok elmaradhatatlan része kell hogy legyen kis gyűjteményünknek ez a must-have darab, a térden aluli szoknya.
A nemzetközi tervezők előszeretettel teremtik újra és hozzák felszínre ismét ennek a korszaknak a stílusjegyeit egyenesen a kifutókra, úgy utcai, mint elegáns, estélyi viseletként is. Bátran vegyük át erre a nyárra tehát Twiggy, most is oly divatos stílusát.


Az úgynevezett "mullet dress" a hátul hosszabb ruhák megnevezését takarja. Már 3 éve figyel a gardróbomba egy hasonló, úgyhogy most nyugodt szívvel vehetem újra elő, hiszen idén nyáron ismét nagy figyelmet szentel rá a divat, nem csak hétköznapi használatra, hanem koktélruha vagy alkalmi ruha formájában is.
Kényelmes és jól is néz ki, ráadásul lehet ötvözni egy leggings-el vagy akár egy színes harisnyával, rövidnadrággal.


Tisztaságot, méltóságot jelképez a fehér. Kényessége ellenére idén nyáron ez sem hiányozhat a szekrényünkből. Lehet, hogy ott lapul egy fehér nadrág, vagy fehér ruha a gardróbod egyik sarkában, úgy hogy elő kell venni és viselni akár munkahelyre, akár kirándulni mész.


Idén nyáron szeretnénk megmutatni magunkból többet, de természetesen csak a titokzatosság határain belül. Egy horgolt felső erre a legmegfelelőbb, sejtet, kényelmes ahhoz, hogy ne érezzük kényelmetlenül benne magunkat. Figyelem: ha nem veszünk inget alá, csak melltartót, akkor az ne olyan színű legyen, mint a felső maga, hanem csakis bőrszínű!
Ha a nagymama tud horgolni és éppen nincs semmilyen dolga, akkor akár őt is meg lehet kérni, hogy horgoljon egy hasonlót.


Idei nyár színe, a narancssárga, vidám és optimista hangulatot kölcsönözhet viselőjének. A jövő narancssárga. Nagyon sok kifutón találkozhattunk vele.

A finom pasztell színeket sem szabad kifelejtenünk a palettáról, ami lányos kisugárzást ad személyiségünknek.


Idei nyár színekben és mintákban is gazdag. Ha animal-printről, ha virágmotívumokról van szó, ha nonfiguratív vagy afrikai stílusú mintás ruhát szeretnénk, akkor válogassuk ki az egyéniségünkhöz legközelebb állót. Ha nincs ötleted honnan vásárolj ilyet, csak ki kell lépned a legközelebbi neves ruhás üzletbe és minden valószínűség szerint találsz.

Tipp: egy erős színű, hozzáillő táska kiváló kiegészítő lehet egy ilyen jellegű ruhához.


Mindig is divat volt a sport, tehát még ha nőiesebb vagy is néha nem árt felvenned egy-egy sportosabb darabot.
Erőt sugárzott mindig s ez most sem lesz másképp. Egyszerű lazaságában nagyon minimalisztikus és trendi. Helmut Lang kiválóan érzékelteti kollekciójában ennek az urbánus stílusnak a darabjait. Én magam is ezeknek a daraboknak vagyok a híve.
Tipp: Bármilyen új darabot veszel az üzletben legfőbb célod az legyen, hogy személyiségedhez híven tedd azt és ne feledd, a stílus sokkal fontosabb szempont, mint a divat.
Cikksorozatunknak következő részében a kiegészítő trendeket fogjuk ecsetelgetni. Milyen táskát vegyünk a fent bemutatott stílusjegyekhez? Illetve szemügyre vesszük magyar tervezők új kollekcióit is.

Ez a bejegyzés a TeszVesz blogger versenyén indul:

Jelentkezz Te is! 

Related Posts by Categories
Megjegyzés küldése