beango.nu

beango.nu

kedd, január 17, 2012

MONO VITRIN


PHOTOS ABOUT CLOTHES
Kirakat Kiállítás:
MONO VITRIN
Ember Sári fotós és Szép Szidónia ruhatervező kooperációja


"Korán keltünk, hogy menjünk a bolhapiacra, ebédet főztünk, diót szedtünk,aludtunk délután, napfürdőztünk. Nem volt tükör a környéken, kimaradt a napból a hiúság."


Meghívást kaptam a Mono Sajtóreggelijére, sajnálatos módon nem tudtam részt venni, de mindenképp szerettem volna írni erről, hiszen nem mindennapi esemény. Egyrészről a fotószéria és kiemelten a nagyított kép érzelmi háttere és művészeti koncepciója került bemutatásra itt. Másrészről az új SS 2012 kollekcióból esszenciát mutatott be 3 modell – mely elsőként itt volt látható. 


      

 

 

Intro:
"Amióta ruhákat készítek azóta szerettem volna olyan képi világba ágyazni őket, amelyek a mindennapokról mesélnek. Ehhez feltétlen az az autentikus környezet szükséges, ami valódi, nem tökéletes , amit mindannyian ismerünk. A nem professzionális és nem divat‐közeli világ cizelláltabb érzéseit, mozzanatait a személyességgel szeretném láthatóvá tenni. Ez esetben a fotós érzései nyilvánulnak meg és teremtenek atmoszférát a ruhaszériának.
Egy nagy békeidőbeli bőrkofferbe csomagoltam akkurátusan a finom selyemruhákat. Elvittem Sári barátnőmnek. Ő kibontotta, majd az édesanyjának adta, tudva szereti a mama a nemesen egyszerű darabokat. Jöttek hétköznapok, vacsoraillatú esték, friss reggelek, ami a piaci keresgélésben megcsípi az ember kezét. És a ruhák meglátták a világot, megtapasztalták, hogy mi végre születtek. Közben elkészült sok fotó, aminél személyesebb hangvételt ritkán ha látni. Minden szegletében benne van a mély szeretet, ami talán csak anya és lánya közt lehetséges.”Hely-specifikus kiállítás:
A kóperációs projekt bejárja Budapest design-shopjait, viszont mindenütt más formában jelenik meg. A kiállítás magvát jelentő „Sári-Mama” fotószéria köré mindenütt változó, az adott helyszín hangulatához, mondanivalójához igazodó művek társulnak.

A Mono Fashion esetében egy a kirakat padlójától plafonjáig, kb 3 méterszer 3 méteres plakát kihelyezését tervezzük. A plakát a kirakat közepén elhelyezve egy felnagyított fotó, lásd csatolva.

Ez az egyszerű téri rendezés és nagy formátum igazodik a bolt modern, tiszta formavilágához, valamint igazodik ahhoz az urbánus elhelyezkedéshez, amely gyalogosok és autósok számára is élvezhetővé, megtekinthetővé teszi a kirakatot.

http://monofashion.hu/
http://photosaboutclothes.tumblr.com/
http://embersari.com/
http://szidoniaszep.com/


------------------------------------------------------------------------Related Posts by Categories
Megjegyzés küldése