beango.nu

beango.nu

kedd, november 29, 2011

Fashion Video Festival 2011

November 22-26.
Design Terminal Budapest


Az idei Fashion Video Festival egyhetes programja igen izgalmasnak és változatosnak ígérkezett. 25-én pénteken első előadáson a modellszakma korszakairól beszélgetett Maroy Krisztina, a Glamour főszerkesztője, Pataky Ágival, Liebhaber Judittal, Görög Zitával, Varga Ágotával és Barabás Henivel. Azon kívül, hogy szemembe sütött a reflektor ahelyett, hogy a kerekasztal-beszélgetőket világítaná meg, mindenkire tudtam figyelni a foghíjas közönségben, a mellettem hangosan beszélgető érkezők miatt, csak az előadásra nem, valószínű ehhez a hideg is hozzásegített. Összességében érdekes volt az előadás, és érdekes lehetett leginkább egy kezdő modell számára, hiszen hallottunk különböző tapasztalatokat, melyek igen izgalmasak voltak. 

Talán felnőtt a magyar modellszakma Európához? Kevésnek vélik itt a jó szakembert, aki dönt egy modell fölött, inkább külföldre bízzák. Görög Zita véleménye szerint kicsit gyári lett az egész, mikor azt tapasztalja, hogy egy castingon még a modell arcának szimmetriáját is centivel mérik. G.Z kijelentette: "A divatszakma minden hülyét befogad!"
Kik azok, akik híressé tehetnek egy modellt? A fotóművészek, akikre a modell, mint múzsa tud hatni. (Judit).
Zárógondolat különösen tetszett: SZÜRREÁLIS PILLANATOK SOROZATA A MODELLSZAKMA!

Kicsit a sors fintorának gondolom, azt hogy egyik kedves ismerősöm nemrég poénból, vagy inkább a divatszakma kigúnyolásából készítette el az error404 nevű blogját, ahol az első bejegyzés a 2012-es trendekről szól, amit szuperhősök képeivel illusztrált. Abodi Dóra előadása a változó divatvilág divatos szuperhőseiről szólt. Gareth Pugh, Gaultier, Jeremy Scott, Louise Goldin, Berendonk előszeretettel használják ezt a vonalat.

Szűcs Péter, újságíró két meghívottal érkezett, Szatmári Judit viselettörténésszel és Dózsa Kati divattörténésszel. Előadásuk arról szólt, hogyan hozzuk a divat közelébe a várost? Elképzelhető e, hogy Budapest az elkövetkező 5 évben divatos város legyen?

fotók: Glamour/Pintér Krisztián

Harry Weiler (NJAL) előadásán bemutatásra került egy kisfilm Diane Pernet-ről is, akivel volt alkalmam korábban találkozni a Kolozsvári Fashion Week alkalmával.


Adia Trischler és AndreasWaldschuetz közös filmje mély nyomokat hagyott bennem.November 26-án másodszor választotta meg a nemzetközi zsűri a hazai divatszakma legjobbjait. 400 kreatív szakember munkája került méltatásra. A programban 50 csapat nevezett alkotása került levetítésre, köztük 7 nemzetközi koprodukció. A legfiatalabb kreatív mezőnytől a szakma jelenlegi éllovasain keresztül a nagy mesterekig, mindenki képviseltette magát.

A fesztivál nemzetközi szekciójában, információs vetítéseken 30 külföldi divatfilm került levetítésre, a bevételeit jótékonysági célokra felajánló Japán napon, pedig közel 20 japán márka bemutatkozása történt meg. Európai premierje volt Jun Takahashi Undercover designer életét és munkáját bemutató Mirror című
dokumentumfilmnek.A zsűri tagjai: Maróy Krisztina, a Glamour magazin főszerkesztője, Oltai Kata kurátor, a fesztivál egyik kontribútora, Jason Last divatfotós és filmes szakember, Harry Weiler a Not Just A Label egyik vezetője, Andreas Waldschütz fotós és divatfilmes és Adia Trischler stylist, art director.

A Fashion Video Festival 2011 díjazottjai pedig a következők:

1. helyezett: Tombor Zoltán - Vigh Dávid: Poor Celine

2. helyezett: Szabó Áron - Zsuzsanna Alexandrovna Marinka - Király Tamás: Eme Molas

3. helyezett: Krasznai Zoltán: Six deadly sins of Mrs Herskin

Maybelline különdíj: Éder Krisztián – Visage Model Management: The water

FVF 2011 Blogger award: Baráti Vince: Take me into your skin


Mivel a rendkívül szoros mezőny számos szavazat egyenlőséghez közeli pontozást eredményezett, több kiváló munkát a zsűri külön dicséretben részesített. Ezek a követezők:

Barna Bálint - Eugenia Zsenya Bulah – Gróf: Parasomnia

Szombat Éva - Sármán Nóra: Sleeping Beauty (katt ide a videóért)

Daphne Samaras: 486

Baráti Vince: Take me into your skin (a videó fent látható)

Gyarmati Dezső: Tense

Viszlay Márk: Celestial body

Móró Máté-Ráday Péter-Varga Noémi: Cut out


-------------

Related Posts by Categories
Megjegyzés küldése