beango.nu

beango.nu

csütörtök, október 06, 2011

Design Hét- Kreatimm Vásár az Iparművészeti Múzeumban

A Design Hét Kreatimm Design vásárán jártam. Nem sokban különbözött az általunk jól megszokott magyar tervezők vásáraitól, de maga a környezet és a vendégtervezők még különlegesebbé tették. Néhány tervezőt kiemelnék, akiknél többet elidőztem különlegességük miatt. Mivel most nagy lakásfelújításban vagyunk elsősorban a formatervezők ragadták meg figyelmem éspedig Karsai Zsófia. Láttunk nála egy-két nagyon szép kerámiából készült alkotást. Érdemes ellátogatni weboldalára. A következő látnivaló a Guboo babzsákjai és díszpárnái voltak, legjobban a tégla jött be nekünk: 


Már messziről kinéztem a feliratot "125 éves gerendából készült bútorok", gyönyörű struktúrák, színek, felületek számomra egy teljes történetet meséltek el. A Recycling tervezőinek minden elismerésem.

A Kosmos Project design stúdió voltak az egyik kiemelkedő tehetségű vendégei a vásárnak, akik olyan boros üveggel jöttek, amelyik igen designos és nem utolsó sorban gyönyörű színfoltja lenne új lakásunknak.


További kedvencek Nádai Andrea formatervező, Marianne Bara kalapkészítő, Bartha Ágnes, Vereczkey Szilvia textilművész, Bohus Tamás designer, Ujj Zsuzsa keramikus iparművész és Menyhárt Richard ötvös művész.

Nem utolsó sorban pedig érdemes megemlíteni a Design in Poland kiállítást, amely a kortárs lengyel tervezők kiemelkedő teljesítményét mutatja be. Néhány kedvenc: Ewa Rubowska, Marta Wladorska, Jacek Byczewski,  Modus Design, Karina Marusinska, Zespól projektantov Gerlach S.A, Olimpia Ajakaiye, Natasha Pavluchenko.

Related Posts by Categories
Megjegyzés küldése