beango.nu

beango.nu

szerda, szeptember 21, 2011

London Divathét- karnyújtásnyira

Gyöngyösi Reni, a Divatkreátor 2. helyezettje és a Gombold újra Divat a magyar pályázat győztese ellátogathatott a London Fashion Weekre és a Glamour online felkérésére blogot vezet az ott történő eseményekről. A Burberry és Paul Smith 2012-es tavaszi/nyári kollekcióját közelről is láthatta. Fotókkal dokumentálta mindazt, amit átélt.

Szeptember 18., vasárnap
UNCONTINENTAL - „My beautiful fashion” show

"A bejutás nem volt zökkenőmentes – késésben voltunk. Jelen esetben ez azért aggasztó, mert így kérdésessé vált, hogy időben átérek-e Paul Smith bemutatójának a helyszínére. Mondjuk, míg az ember várakozott kint, addig sem unatkozott, mert volt bőven látnivaló."


"Végre bekísértek a helyiségbe – sötét raktárhelyiség –, ennek ellenére hangulatos, mert a kifutó felett villanykörték voltak belógatva sűrűn, különböző magasságban (bizonyos ritmusban villódznak – halványan pislákolnak).
Kezdődik: első körben, ami eszembe jut – könnyed légiesség ellensúlyozva szegecselt, bőr kiegészítőkkel. Kezdetben a fehér és annak különböző árnyalatai voltak jellemzőek, de a vége felé egyre inkább megjelentek az élénk, harsány színek. Az anyagok sok esetben roncsolva voltak – ettől érdekes textúrája lett az öltözékeknek."

 
Paul Smith bemutatója

"Kicsit futottunk, de odaértünk a bemutatóra. Könnyedén bejutottam a meghívómnak köszönhetően – lista alapján kaptam egy kódot, és annak segítségével megtaláltam a helyem. A hely tökéletes, kellemes félhomály, andalító zene, gyülekezik a nép. A kifutó két sávban, egymás mellett párhuzamosan fut – a modellek így majd egy nagy kört tudnak megtenni. Én a kör közepén voltam, a szélén – a modellek az orrom előtt kezdték meg körüket. Ez azért már hangulatában is más volt, mint az előző bemutató.

Egyszerű vonalvezetés, letisztult formák. Könnyű muszlinruhák, blúzok – vékony nyári szövetnadrágokkal, szoknyákkal. Jellemzően pasztellszínekkel indít ő is, és a végére egyre inkább megjelennek az élénk nyári színek – napsárga, királykék, türkiz. Gyönyörű!"


meghívottak

Paul Smith 2012-es tavasz/nyári kollekciójának egy outfitje
Paul Smith a bemutató végén

Szeptember 19., Hétfő
Somerset House - kiállítás

"Itt kiállították a belépőkártyánkat, amivel meg tudtuk nézni a kiállításokat. Rendkívül inspiráló, látványos dolgoknak voltunk szemtanúi. Nagyon újszerű dolgoknak viszont kevésbé."


 

     

       Burberry show – Kensington Gardens

"Szavak, amik eszembe jutottak a helyszín láttán: luxus, elegancia. Egyszerűen lebilincselő látványt nyújtott már maga helyszín is....tökéletes összhangban volt a kerthelyiség és a benne felállított átlátszó sátor – mintha üvegház lett volna. A bejárathoz érve fotósok hada várta „áldozatát”. Kis idő elteltével hatalmas zsibongásra lettünk figyelmesek.

Rosie Huntington-Whiteley jelenléte borzolta a kedélyeket – pózolt a fotósoknak. Én is lencsevégre kaptam a szupermodellt. 
Nekünk állóhelyünk volt, amire egyébként nem lehet panasz, hiszen tökéletes kilátásunk nyílt a kifutóra. Azok, akiknek ülőhely volt biztosítva, ajándékban is részesültek – Burberry BODY parfümnek lehettek gazdái. (Na jó, aki leleményes volt, mint például én is, ülőhely nélkül is szert tett parfümre. :) )

Időközben Anna Wintour is megérkezett az asszisztensével – a tőle megszokott hűvös eleganciával.

Anna Wintour a Burberry show-ján

Christopher Bailey ismét nagyot dobbantott. Rendkívül élénk színek jellemzik kollekcióját. Nagyon helyes szalmakalapok voltak a modelleken, pomponnal. Ahogy megszokhattuk, a rövid és hosszú fazonú kabátok domináltak, amiket szoknyákkal, ruhákkal kombináltak. A finist arany konfettiesővel koronázták meg. Elmondhatatlanul boldog vagyok, hogy élőben láthattam ezt a hihetetlenül profi divatshow-t, rendkívül inspiráló volt számomra."


 
Rosie Huntington-Whiteley a Burberry show-jánforrás: glamouronline


Related Posts by Categories
Megjegyzés küldése