beango.nu

beango.nu

péntek, augusztus 05, 2011

László Bea – Keze között az egész világ/ interjú by Bujdosó Bianka

" A sorozatunk következő divattervezője egy igazán sokszínű és vidám egyéniség, aki nagyon szigorú elvekkel rendelkezik saját terveivel és magával szemben is. A nagyvilág minden tájáról szeret inspirálódni, és ez most a BNV-nek tervezett ruhában meg is jelenik.
Mikor döbbentél rá, hogy egy divattervező veszett el benned?
Ez nem egy konkrét ponton történt, hanem inkább egy hosszú folyamat eredménye volt. De körülbelül 7 évvel ezelőtt tudatosult bennem, hogy divattervező szeretnék lenni, és hogy én erre születtem.
A BNV számára tervezett ruha megalkotása közben milyen gondolatok vezéreltek?
2012 a globalizáció és a kultúrák találkozásának az éve. Szerettem volna, ha a jelen kollekció karaktere a modern kor utazóját idézi, ami folyamatos mozgásban van a fejlődés irányába. A nagyvilág hagyományaiból merít, és halad a jövő felé.
Látom, elég erős filozófiai hátérrel álltál neki a tervezésnek. Hogyan testesültek meg ezek a gondolatok a ruhában?
Ez a ruha egy élő enciklopédia, amely mély tisztelettel van egyes világrészek élő hagyományai iránt, és kicsit sem gond a számára, ha őáltala találkozik a skót humorérzék a kínai kecsességgel vagy az afrikai dinamizmussal valahol Európában, vagy ha úgy tetszik Amerikában. A ruha kényelmes és excentrikus, tükörképe a kulturális sokszínűségnek.
Te is szeretsz a világ minden tájáról öltözködni?
Én elsősorban a hippi hangulatú ruhákat szeretem, amit egy kis glamourral ötvözök, ezáltal igazán egyedi ruhák születhetnek. De még ennél is fontosabbb, hogy a ruha, amit hordok legyen nőies, mégis kényelmes és laza.
Hogyan segítenél a fiatal divattervezőknek?
Sokkal több lehetőséget adnék a fiatal tervezőknek, hogy boltokban mutatkozhassanak kreációjukkal, valamint teret teremtenék az új ötletek kibontakozásának."

Related Posts by Categories
Megjegyzés küldése